Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Правили сме много компромиси, но в никакъв случай няма да предадем вота на хората

Политика

Борисов: Правили сме много компромиси, но в никакъв случай няма да предадем вота на хората

Борисов: Правили сме много компромиси, но в никакъв случай няма да предадем вота на хората - Tribune.bg

„Един месец се разделяхме, обиждахме, не ние, разбира се, но от днес нататък сме поели ангажимент да направим правителство. Категорична е победата на ГЕРБ-СДС и ако се водим от максимата, че глас народен е глас божи, е хубаво всички лидери да преспят и да не надскачат изборния си резултат. Правили сме много компромиси, но в никакъв случай няма да предадем вота на хората“.

Това каза в първо изявление в изборната нощ лидерът на ГЕРБ/СДС Бойко Борисов.

„Програмата, която разнасяхме, ще бъде основоположна. Вече някои започнаха да говорят, а по студиата говорят, че партия с категорични победители трябва да се съобразяват с някои, които са много по-малки. Програмата, за която най-много българи са гласували и то категорично“, категоричен беше Борисов.

Той благодари на избирателите.

„Благодаря на всички колеги и българи, които вдигнаха избирателната активност и се вслушаха в призивите, и на вас медиите“, каза той.

„С всички сме работили, можем да работим, всеки да си направи анализ на резултатите. Благодаря на всички българи, които си направиха труда да отидат и да гласуват. А на треперещите гласове от мъка, гняв и ярост да им кажа, че не е красиво, защото те не са Бойко Борисов или ГЕРБ, а са гласували за това което сме предложили. Много трансформации могат да се получат с изключение на победителя, който е категоричен. Винаги съм смятал, че трябва да се вдигне прага, защото ако влязат няма да има правителство. Победихме в последните секунди, защото ни чегъртаха, процентите на социолозите категорично съвпадат и купен вот към нас категорично не може да има“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той направи заявка, че ГЕРБ ще управлява с всеки, който подкрепя тяхната програма.

„Всички са партньори тази вечер, но не и Възраждане, просто чисто идеологически спрямо партньорите ни от Европа. Никой не е гласувал за някой човек, който не му знаем името, това не е честно и няма да го позволя“, отговори бившият премиер на въпросите за „равно отдалечен“ министър-председател.

„Понеже чух проф. Малинов преди малко, този който ви вкара в чакалнята на еврозоната се казва Борисов и ГЕРБ, а той казва, че ако имало някой равно отдалечен можел да ни вкара в еврозоната. ЕНП спечели европейските избори, президентът на Европейската комисия беше в Пловдив при ГЕРБ. Има ли друг с по-добри контакти в Брюксел от ГЕРБ и от нас?!“, попита Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети